Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Λέσβου και τ. Υπουργός Νίκος Σηφουνάκης, με αφορμή την ανακοίνωση του Κυβερνητικού σχήματος σήμερα (Τρίτη 18-09-07), προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Πριν καλά οριστικοποιηθούν τα εκλογικά αποτελέσματα, η Νέα Δημοκρατία φανερώνει την κρυφή ατζέντα των σχεδιασμών της. Οι ανά την επικράτεια δημοκόποι της δεξιάς με πρωτοστάτες τους τοπικούς παράγοντες, έχυναν κροκοδείλια δάκρυα για την δήθεν κατάργηση του Υπουργείου Αιγαίου από το ΠΑΣΟΚ.
Ουδεμία σχέση έχει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, που μετά παρρησίας κατέθεσε προεκλογικά, με τη σημερινή εξέλιξη.
Μετεκλογικά και δόλια αποφάσισε και διέταξε ο κ. Καραμανλής.
Ένα πολυυπουργείο όπως ήταν το Υπουργείο Αιγαίου που τους παραδώσαμε τον Απρίλιο του 2004, το απαξίωσαν.
Το ΠΑΣΟΚ έντιμα εκ τον προτέρων, ανάλυσε την δημιουργία μιας μεγάλης ενότητας που θα περιλάμβανε τους τομείς του πολιτισμού, τουρισμού και νησιωτικής πολιτικής. Αυτή ήταν η σύγχρονη απάντηση.
Η απόφαση κόλαφος του «ηγεμόνα» κ. Καραμανλή να συρρικνώσει το σημαντικό αντικείμενο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου στα θέματα της ακτοπλοΐας,  θα έχει τραγικές συνέπειες για το Αιγαίο.
Είναι κωμικό οι αρμοδιότητες που από το 2000 και μετά διαθέτει το Υπουργείο Αιγαίου για το Περιβάλλον, την οικιστική και πολεοδομική πολιτική, τον πολιτισμό, την ανάπτυξη, να ασκούνται από το αναρμόδιο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Είναι τραγικό οι περιφερειακές υπηρεσίες για το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την ανάπτυξη που αναπτύχθηκαν σε όλα τα νησιά και τις στελέχωσαν νέοι επιστήμονες να είναι κάτω από έναν  αναρμόδιο Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.
Καταγγέλλω λοιπόν στο λαό του Αιγαίου την πρώτη μετεκλογική απάτη της Νέας Δημοκρατίας.
Να απαντήσει η Νέα Δημοκρατία και τα τοπικά στελέχη της, που τα προεκλογικά λεγόμενά τους έχουν καταγραφεί, γιατί συνέδραμαν στην εξαπάτηση του Λεσβιακού λαού και όλου του Αιγαίου».
Αιδώς Αργείοι.